Forside Fora Privatøkonomi Bankers krav til rådighedsbeløb Bankers krav til rådighedsbeløb

#136828
LMA

Om rådighedsbeløbet er for højt eller for lavt afhænger af mange forhold, og der er efterhånden skrevet stakkevis af tråde om netop dette emne på MyBanker.

Men jeg vil give Michael ret, 4.200 er for lidt. Men om rådighedsbeløbet i stedet skal hedde 5.000 eller 6.000, vil jeg ikke komme nærmere ind på, da er mit kendskab til dig simpelthen for spinkelt. Men en god guide-line er dit nuværende forbrug – og din nuværende opsparingsevne.

Jeg tror dog der er flere forhold der ligeledes har spillet ind i forbindelse med dine låneafslag.

Dels tyder det på, at du har et eksisterende banklån, og dermed en negativ formue. Naturligvis utilfredsstillende. Du bør komme med en egenbetaling – dvs. en udbetaling. Minimum 5% – men meget gerne væsentligt mere. Ikke fordi det er finanskrise, men fordi det altid har været sund fornuft.

Du skriver du syntes det er unfair, du ikke kan låne penge når du giver sikkerhed i ejendommen. Pant i ejendomme, udover de 80% tæller nul for banken, og i sunde banker lånes der ikke ud alene med baggrund i sikkerhed. Sikkerheden kan jo ikke betale ydelserne, sikkerheder anvendes kun i nødtilfælde.