#136630
elkaya

Til MyMoney og din vittighed 18. marts 2009 16:02

Grov men god humor – og uden humor i denne for vort land så svære tid med politikere og banker der har rottet sig sammen i jagten på vores indtægter og formuer og gerne åbent siger at vi ikke skal forvente folkepension eller i hvert fald kun forvente stærkt reduceret folkepension samtidig med at de tilbyder en tilsyneladende gunstig beskatning, hvis vi lige her og nu vil spendere vores midler hensat af politikere i den Særlige Pension.

Der er mig bekendt ikke lavet nogen konkret analyse af hvad det reelt ville koste at lade bankerne gå ned, hvis deres historiske dispositoner tilsiger, der ikke findes andre muligheder uden socialhjælp fra skatteyderne. Bortset fra det Store Krak i 1929 som nogen forventer må tage til takke med en anden plads i nær fremtid, er der ingen fortilfælde at læne sig opad heller. Forskellene mellem 1929 og 2009 er alligevel tilsyneladende så forskellige at ikke giver mening med en sammenligning. Hvor for er de økonomiske modeller ikke sat i alarmberedskab med offentliggørelse af konkrete beregninger på hvordan det vil påvirke global og national arbejdsløshed, formuetab osv osv osv

Politikerne har tilsyneladende blot accepteret tesen at alt andet er et bedre scenario end at lade falde som ikke kan stå af sig selv.

Hvor længe skal skatteyderne og de sunde virksomheder være til grin – bankerne låner ikke penge ud og ser helst at afgivne kreditter indfries samtidig med at politikerne hælder milliarder ned i bankernes bokse.

Det er intet mindre end uansstændigt.