#108916
Anonym

Jeg ved godt, at dette ikke er hvad du spurgte om, men for mig at se så beskriver dit lange spørgsmål en situation hvor udgifterne overstiger indtægterne. Sikkert ikke så meget, og I kan sikkert holde den kørende i et godt stykke tid. Men hvis I fortsætter i for lang tid i retning mod afgrunden, så ..

Du har tydeligvis fornuftigt greb om tingene, men du bør som udgangspunkt ikke have ‘at lappe på en presset situation’ (= at tisse i bukserne), men at finde en permanent løsning hvor indtægter overstiger udgifter, bare lidt.

Selve dit spørgsmål: Ja, det er jo lidt dumt at have indskud til 0,625 % / 0,125 % og så samtidig betale 5,45% for at låne pengene igen. En fornuftig bank ville lade dig slå det sammen til en ‘kassekredit’ (fortsat med sikkerhed i bolig). Mange banker er *ikke* fornuftige når det gælder om at skrue ned for bankens renteindtægter.

Ja, der er sikkert mange steder hvor du får ‘helkunde’fordele ved at forsikre dig i det selskab din bank samarbejder med. Men ofte er det vist i de dyrere banker det kan lade sig gøre. Du kan iøvrigt nok spare flere penge ved at forhandle forsikringspris. Vi kom 27% ned ved at skifte selskab og så – indenfor fortrydelsesfristen – skifte tilbage igen.

Jeg ser ikke andre muligheder end at du tar din nydelige oversigt med i 5 banker og spør hvad de kan gøre.