#136540
elkaya

Under indlægget Tråd til neptun og hans ligesindede skrev renecohrt den
13. marts 2009 12:47 følgende:

Mine investeringer er 39 år gamle og guld har bevæget sig fra 10 kr. grammet til ca. 170 kr grammet.

Guldhandel er anonym mellem to fortrolige partnere med penge og guld på bordet.

Lettest når man handler i rimelige portioner på 25 kilo af gangen.

Detaljer i sådanne handler overlader man ikke til andre af diskretionære grunde.

I den øjeblikkelige situation som korttidsperspektiv ville jeg ikke røre ved det.

Anlæg et langtidsperspektiv “generation”

Citat slut

Til sammenligning, så kik på Jeres opgørelser fra LD. Jeg har netop modtaget min.
Ultimo 1979 var saldoen kr. 2.704,00 og ultimo 2008 kr. 48.945,45 efter tab på et hundredårs dårligt finans marked. Det er 18 gange op på 29 år og slår dermed hans 17 gange op på 39 år.

Renecohrt og hans ligesindende må selvfølgelig tro på hvad de vil, men han havde været bedre stillet, hvis hans investering havde været placeret med lav risiko på finansmarkederne.

Som tidligere nævnt så udbydes der i alt 2.500 ton guld p.a. og der kan kun afsættes 2.000 ton p.a. til industrielt brug. Resten afsættes til investorer, som jo altså kun vægter 1/5 i efterspørgslen på guld, men alligevel har investorerne fået prisen til at udvikle sig omvendt proportionalt med finansmarkederne. Guld er et tilflugtsted og på et eller andet tidspunkt genvinder investorerne tilliden til aktiverne på finansmarkederne og så taber guld igen sin værdi ligesom det ville tabe værdi, hvis det blev trendy at bære smykker af grisetand i stedet for guld.

Elementært som Sherlock Holmes ville have udtrykt det.

USA har også en liberal våbenlov for at befolkningen skal kunne modsætte sig overgreb fra forbundsregeringen. Alle konspirationsteoretikerne i USA må udgøre et forsvindende mindretal. Der har været udtallige lejligheder i gennem tiderne som kunne have berettiget en sådan revolution. Det sker bare ikke, men er for dette cowboy folk et frihedsideal selvom det terroriserer dem til at forskanse sig selv i deres hjem af frygt for overgreb fra medborgere.

Med al respekt for hvad Amerika og det amerikanske folk har bidraget til i denne verden, så har de med George W. Bush som leder sluppet enhver jordforbindelse i en arrogant tro på deres egne fortræffeligheder. Desværre var der for mange medløbere blandt politikerne i den vestlige verden. Derfor vånder hele verden sig. Europa og Asien kan sagtens udvikle fælles alternativer til den amerikanske model, hvis de fortsætter ad samme spor.