#103508
Michael

Du skal spørge dig selv følgende:

1) Kan jeg undvære pengene i længere tid?
2) Hvilken risiko ønsker jeg at løbe?
3) Vil jeg selv “arbejde” for det?

Hvis du gerne vil kunne trække pengene hurtigt ud, f.eks. hvis du vil købe bil/hus eller lignende, er det bedste en ganske almindelig bankkonto, hvor du kan få et par procent i rente (kig under “Indlån” på denne side). Renten er jo ultralav i øjeblikket, så man bliver ikke millionær på denne måde – men det er til gengæld fuldstændig risikofrit.

Hvis du derimod kan “undvære” pengene i nogle år, vil aktier være et godt alternativ. Er du helt grøn på området, vil det bedste nok være en investeringsforening, som spreder investeringerne i forskellige brancher og lande. Kontakt evt. én mhb. at få fastlagt din risikoprofil, som er helt afgørende for det videre forløb. På http://www.dr.dk/penge kan du få en liste over forskellige investeringsforeninger.

Hvis du har mod på det, kan du selv handle aktier. Jeg handler selv en gang imellem og har haft rimelig success med det. Fordelen er, at du ikke skal betale investeringsforeningen for at lave arbejdet, men kan høste hele fortjenesten selv (eller tabet, hvis du skulle være uheldig…).