#135998
vagnry

Dit indlæg om at I for nylig har købt hus får mig først til at tænke på, om I har ændret jeres forskudsopgørelse, så I får trukket renterne på lånene fra (og selvfølgelig lagt ejendomsværdiskatten til), justeret kørselfradrag mv? Skattevæsnet (kan ikke få mig selv til at kalde dem skat) justerer først med flere års forsinkelse i forskudsskatten, selv om der selvfølgelig bliver lavet en årsopgørelse i foråret 2009 for 2008.

Men hvis I ikke har fradragene for skat med allerede nu, betaler I for meget i skat hele 2009 og sikkert også 2010, der af skattevæsenet forskudsopgøres på baggrund af 2008, hvor jeg går ud fra I har købt huset i årets løb og derfor ikke har de fulde renteudgifter med?

Flere har været inde på, at I kan lægge jeres realkreditlån om til variabelt F1-lån, det vil selvfølgelig give en pæn besparelse, men også en risiko for stigende udgifter, når lånet årligt omlægges. I kan også overveje et variabelt lån med længere mellemrum for låneomlægning, da vi købte hus for godt 1 år siden kostede et F8-lån næsten det samme som et F1 lån, så det satsede vi på. Jeg har lige kigget på en låneberegner, der nu stopper ved F6-lån, men et F4-lån koster nu efter skat kun 60 kr. mere om måneden end et F1 for dit lånebeløb på (går jeg ud fra) 880000, og så er der da sjælefred i 4 år.

Men med det aktuelle rentefald kan det formentlig snart betale sig at lægge om til 5% fastforrentet lån, så er der fuld tryghed i 30 år OG mulighed for at konvertere ved renteændringer, som du ikke har med de varialble lån.

Sidst men ikke mindst, dir boliglån i banken lyder dyrt, du kunne jo prøve at høre om andre banker ikke kunne give dig et bedre tilbud, evt bruge Mybanker til det?