Forside Fora Privatøkonomi ATP og SP ATP og SP

#135868
Anonym

Tl Jyden – nedestående artikel er fra Børsen.dk:

Danskerne viser stor interesse for frigivelsen af den tvungne SP-ordning, som til sommer åbner for kassen med danskernes milliarder. Men der kan hurtigt komme overvægt af malurt i bægret, da milliarderne fortsætter med at fosse ud af SP-kassen.

Den værste frygt peger på, at flere kan se frem til en halvering af deres indestående på SP-kontoen i forhold til den seneste opgørelse, danskerne har fået fra pensionsfonden ATP, der sidder på pengene. Det skriver berlingskes dinepenge.dk.

Ifølge den hjemmeside har danskerne – siden den senest udsendte SP-opgørelse for 2007 – i 2008 tabt mellem 3 og 46,5 pct. af opsparingen afhængigt af, hvor pengene er placeret. For 2009 lyder tabene på mellem 3,4 og 10,7 pct. i 2009 ind til videre.

Ifølge dinepenge.dk er de omkring 8000 danskere, der har valgt selv at placere pengene på den såkaldte Folkebørsen, hårdest ramt på SP-kontoen. De penge, som ATP selv har forvaltet, er placeret i lav, mellem eller høj risiko.

Højrisiko-opsparingerne lider med tab i 2008 på 23,2 pct. og 10,7 pct. i årets to første måneder.

Men tabene inklusiv får alligevel pensionsekspert Jørgen Svendsen til at opfordre de godt 3,2 millioner danskere, der har en SP-ordning, til at hæve sparekronerne, når skattereformen åbner for puljen. Det vil han i hvert fald selv.

“Ingen ved jo, om bunden er nået for aktiekurserne endnu, og om det går op eller ned herfra. Så med den store fordel ved en beskatning på 35 pct. så tror jeg da, at jeg hæver pengene, uanset om vi har taget et tab på 2008 og 2009,” siger Jørgen Svendsen til hjemmesiden.