#108798
Anonym

Hej igen.

At man bor i lejebolig kan være ligeså godt, og naturligvis også bedre end andelsbolig eller ejerbolig. Det afhænger af ens aktuelle situation. Da SkandiaBanken ikke har alle produkter på “hylden”, men primært har boliglån og indlån vægter det mindre i kreditvurderingen at man bor i lejebolig. Dermed skal det månedlige rådighedsbeløb ( nettoløn – udgifter ) være en anelse højere.

Logisk ? Nej egentlig ikke – det er som anført alene af den årsag at SkandiaBanken er en gebyrfri bank, og derfor må koncentrere deres arbejde om de kunder de kan tjene lidt på, nemlig kunder med ejer og andelsbolig eller med pænt indlån/værdipapirbeholdning. Det kan lyde hårdt – men banken er nødt til at bruge deres resourcer på de kunder der er en indtjening i, idet de ikke har gebyrindtægter fra andet end deres bilfinansiering – ude ved forhandlerne. Til sammenligning er hele SkandiaBankens rentemarginal ikke større end 5 % af Danskes Banks gebyrindtægter.

På baggrund af de oplysninger du anfører – og med det beskedne lånebeløb i mente vil jeg mene at du skal kontakte banken – creditscoring laver flere fejl end ved manuel vurdering. ( menneske )

Du refererer også til afslagsgrunden – i en bank er den altid :

– For lille rådighedsbeløb
– For stor gældsfaktor vs årlig indtægt
– Dårlig historik / RKI