#135526
onkel

Hej

Så var det lidt at arbejde med :o)

Sådan som du beskrive jeres økonomi lyder det klart som om at i kunde have glæde af en boligkredit (eller prioritetslån). Men måske det kun skal være på 200.000 – 300.000 kroner? For at udregne størrelsen kunne I se på hvor meget i regne med at kunne spare op over et år og så gange op med 3 – 5 år (alt efter jeres fremtidsplaner). Kunsten er at ikke gøre den for stor og ikke for lille.
Prisen på næste 7 % lyder umiddelbart til at være i den høje ende for denne type produkter. Hør evt. banken om den kan sættes ned når din kæreste kommer i job (eller allerede nu).

Flexlån kan være ok. De fleste forventer at renten til næste refinansiering (til nytår) vil være lavere end i dag. Derfor kunne det være en god idé at lave F1 nu og så en længere rente periode derefter (da i regner med at renten skal stige).

Hvis i vil have fastrente så gå efter et obligationslån. I skal blot være opmærksom på at med et lån på tkr. 500 – 600 vil det sjældent kunne svare sig at omlægge det.
Hver også opmærksomme på at et på et lille lån (og 500.000 kroner er et lille lån) betyder rente udsving knap så meget som på store lån.

Garantilån (rentemax) har ikke været specielt attraktive længe, men jeg er ikke helt klar over hvordan billedet er i øjeblikket.

Håber ovenstående giver lidt, ellers spørger du bare igen.

Onkel