#135492
onkel

Hej

Jeg er enig i at da SU lånet er med lavest rente skal det afvikles senest (i øvrigt er nationalbank renten på 3 %, så hvis tillægget er på 1 % må renten være 4 %)

Umiddelbart skal du først afdrage på kassekreditten da renten her er klart størst. Om det er en god idé at omlægge obligationslånet kommer an på hvordan du har det med risiko (rente risiko) middelbart er det jo et godt lån.

Jeg er ikke helt klar over om det er gældene hos alle kreditforeninger, men jeg ved at fx. ved RD kan du altid begynde at afvikle på en afdragsfrit lån (dog kan der ikke ændres på løbetiden). Derfor kan du undersøge om afdragsfriheden kan fravælges.

Da vi ikke kender dine fremtidsplaner er det svært at sige hvad du ellers bør gøre. Men hvis du fx. ønsker at spare op til fremtidige køb, kunne en delindfrielse af obligationslånet (fx. 300.000) og oprettelse af et prioritetslån være en fornuftig løsning. Da et prioritetslån reelt fungere som en kassekredit, vil du kunne spare op på den, uden at binde pengene (og dermed behøver du ikke at lægge dig fast på en afdragsprofil).

Bemærk at du i øvrigt skal spare op til efterløn i 30 år.

mvh

Onkel.