#135452
Anonym

For lige at runde af, så er her konklusionen på vores situation:

Jeg kontaktede Danske Bank for at høre deres mening om omlægning af lånet. De synes det at det var en god idé, og havde en masse andre ting at sige om økonomi, pension osv. Ved ikke om det er en kampagne de kørte eller det var fordi jeg sagde at hvis vi skiftede bank kunne vi spare godt 20.000 i renter 🙂 (så hvad fik jeg egentlig mere her end hvis jeg skiftede)

Men vupti så kunne vores forbrugslån laves om til et 24/7 lån og renten kom ned på 8,6% istedet for 11,55%. Han printede så en oversigt på finansiering af omlægning af vores RD lån ud. Han gennemgik den ikke, men jeg nåede lige at kigge den hurtigt igennem og opdagede at der stod “Provision: Danske Bank ekspederer og rådgiver om Realkredit Danmarks lån, og vi får provision for at formidle lånet, når det udbetales” Der spurgte jeg ham, Hmmm hvor meget er det? Hans svar var ingenting, men da jeg kom hjem gennemlæste jeg papirerne og sagsomkostninger og andet løb det op i 4500,- ekstra hvad jeg kan tyde :-/ end det som stod på sagsomkostninger på RD’s hjemmeside ved omlægning.

Jeg kontaktede så RD for at få en vurdering på huset, og pga markedet nu ville de vurdere det til 2,4. Den lokale Home kontaktede jeg også, da jeg synes det var noget lavt. De ville sætte den noget højere, men de ville ikke kunne rykke så meget på RD’s vurdering til at der ville komme friværdi. Så vi satte os fast på bare at omlægge lånet.

Danske Bank kontaktede mig med omkring RD’s vurdering og spurgte om de skulle sætte det i gang, hvortil jeg svarede at det skulle jeg nok selv ordne. Kontaktede RD og nu er det sat i værk.

Omlægningen til et F3K lån betyder at vi får 4000,- mere før skat, og omkostningerne blev minimale da vi gjorde de direkte gennem RD.

Så har vi 3 år til at få vores forbrugslån væk og til den tid kan der måske være noget friværdi til at skyde ind i boliglånet. Alt i alt, det kan godt betale sig at holde banken i ørene og sætte sig lidt ind i alle de papirer som de sender, så man ikke bliver taget i r…. 🙂

Endnu engang tak for jeres indput.