#135322
onkel

Hej

Som udgangspunkt skal kursen på det obligationslån du ønsker være så tæt på kurs 100 som muligt. Med det er selvfølgelig også et spørgsmål om timing.

Hvis du tror på at renten vil falde, så er det bare med at have is i maven – med den risiko som det nu indebære (det er jo ikke nemme tider at forudsige noget som helst i).

Jeg mener stadigvæk at der kan være noget fornuft i at lægge de 7 % lån om til et prioritetslån/Flexlån F1 allerede nu, hvis du tør tage den risiko. Dermed har du en billig rente frem til en omlægning til et lavere forrentet obligationslån

I min verden giver det ingen mening at optage et f2 lån, når hensigten er at omlægge til fastrente så snart det er muligt/attraktivt. Renten på F2 lånet er jo netop lavere en F1 lånet da markedet forventer at renten fortsat vil falde.

Du skal i øvrigt passe på med ikke at sammenligne nationalbankrenten med den lange obligationsrente. De følger nødvendigvis ikke hinanden. Fx. vil et forventet fald i nationalbanksrenten allerede nu være indregnet i obligationskurserne.

Onkel