#134842
Anonym

Martin,

Hvis gælden er fuldstændig uoverskuelig og du ikke har faste indtægter der med rimelig udsigt kan dække den, bør du overveje at “standse betalingerne helt” og hæve den løn du får udbetalt hver måned.

Opret en nemkonto i en ny bank, og meddel din eksisterende bank og kreditorer, at du ikke længere kan afdrage på din gæld.

Dine kreditorer hiver dig hefter i fogedretten, hvor du igen meddeler at du ikke har nogen mulighed for at betale. Fogedretten laver herefter en insolvenserklæring på dig (som gør at kreditorerne ikke kommer rendende i tide og udtide) og herefter berammes en fogedforretning på din adresse, hvor man tager pant i de af dine ejendele, som kan gøres til genstand for udpantning. Bare rolig. Du får selvfølgelig lov at beholde almindeligt indbo som skal til for at føre en simpel tilværelse. Standard møblement, komfur, køleskab, seng, standard tv, standard computer. Man tager kun ting der kan undværes!

Hvis du ikke allerede bor i lejebolig, så flyt i lejebolig og sørg for at hæve din løn hver måned, så du ikke opbygger en større formue i banken, som dine kreditorer senere kan gøre udlæg i. Spar op under hovedpuden eller i en bankboks (under et andet familiemedlems navn).

Der er i hvert fald ingen grund til at miste livsmodet, bare fordi går ned med en kæmpe røvfuld gæld.

Du kan naturligvis aldrig låne igen så længe gælden eksisterer, men hvis du sætter tæring efter næring og sparer lidt op under hovedpuden til uforudsete udgifter, kan du godt få et rigtigt godt liv alligevel.

Hvis du så på et senere tidspunkt får et vellønnet job, eller har sparet en masse op under hovedpuden, kan du med stor sandsynlighed indgå en aftale med dine kreditorer, hvor du fx indvilliger i at betale 35% af din gæld på det tidspunkt, mod at de eftergiver resten.

Men vejen til en sådan aftale er næsten altid, at du standser betalingerne til gælden et par år, så kreditorerne mister modet og afskriver tilgodehavendet i deres regnskab. Når du så vender tilbage og giver den muligheden for at få noget af tilgodehavendet igen, er man typisk klar til at indgå forlig – særligt hvis du kan ligge en 30-50% kontant.