#134642
Anonym

Jeg tuder på ingen måde. Kursudsvingene er fuldt forventlige i et usikkert marked. Derudover prøvede jeg egentlig bare at gøre det klart, at der er et meget voldsomt “rigimeskift igang” vedrørende forbrugslån og gæld uden sikkerhed i fysiske aktiver.

For 18-24 måneder siden var det fuldkommen normalt at give unge, som ovennævnte spørger, ret frie tøjler, med lån op op til 200.000 med ringe eller ingen sikkerhedsstillelse bare der var en rimelig fast månedlig indtægt, og til trods for forholdsvis begrænsede rådighedsbeløb (som de 4000 der nævnes).

Sådan er det på ingen måde mere. Er man insolvent, dvs. skylder mere end man har af indlån og fysiske aktiver der kan stilles som sikkerhed, så er man generelt rigtig dårligt stillet i banksystemet.

End ikke immaterialsikkerhed godtages mere. Danske Bank har meldt ud i dag, at man ikke længere belåner software og softwarekontrakter.

Den kreditkontrakttion der er igang nu er enorm, og den er også rimelig. Bankerne og i sær de større lokalbanker (gruppe 2 bankerne) var ALT ALT for risikovillige.