Forside Fora Privatøkonomi Hvilken bank? Hvilken bank?

#134636
Anonym

I øvrigt noget værre sludder jeg ikke skulle have været forudseende omkring aktieinvesteringen i Danske Bank.

Jeg har fornyligt erhvervet aktierne i krus 59 efter aktien er faldet fra 230 på toppen.

Aktier skal altid erhverves over mindst en 5-årig horisont, særligt når det sker i et så vanskeligt marked som det nuværende. Men lige som usikkerhed er høj, er afkastmulighederne også formidabel, hvad angår bankaktier. Det er ikke så afgørende om aktien om 3 eller 6 måneder bunder i kurs 35 eller 40. Langsigtet fair value på Danske Bank aktien ligger omkring kurs 200.

Den basale indtjeningsevne i banken er fantastisk god. Når alle omkostninger i banken er betalt er der hele 17 mia. årligt til at dække tab på dårlige udlån (som eksempelvis dit). Meget få banker har så stærk indtjeningskapcitet, og det giver Danske Bank en rigtig god mulighed for at styre helskindet gennemleve krisen med intakt indtjeningskapacitet.

Derudover har banken en solvensprocent på 13%, som ovenikøbet med Bankpakke 2 forhøjes til 16%. Det giver banken en i international sammenhæng ultra stærk modstanskraft i et vanskeligt marked.

Når Danske Bank kommer på den anden side af finanskrisen om 2-3 vil det være styrket. Til den tid (altså på mellemlang og lang sigt) er kurspotentialet stort.

Kort sagt. Købet af Danske Bank aktier er sket med fuld bevidsthed om risici, afkastpotentiale, med lang horision og for frie midler. Derfor synes jeg det vidner din “uforstand” når du ud fra en kort kommentar slutter, at jeg ikke ved hvad jeg gør på aktiefronten! Jeg ved i høj grad hvad jeg gør!