Forside Fora Privatøkonomi Hjælp – ny seriøs og realistisk bank søges Hjælp – ny seriøs og realistisk bank søges

#134374
Anonym

Definitionen af rådighedsbeløb er IKKE hvad hvad der er tilbage når huslånet er betalt, men derimod hvad der er tilbage når de faste udgifter er betalt.

Hvis du således har 18.000 tilbage når huslånet er betalt, men derefter skal betale lys, varme, vand, renovation, ejendomsskatter, skorstensfejler, påkrævet økonomiforsikring, kabeltv, internet, forsirkinger, daginstitution, variable udgifter til transport til og fra arbejde (benzin), fast hensættelse til vedligeholdelse af din bil etc.

Jammen så kan dit rådighedsbløb meget vel være nede under det niveau banken kræver (jeg kan ikke lige se ud af det her om du er single eller ej).

Derudover accepterer bankerne simpelthen ikke “dobbelt husleje” hvis ikke der er en rigtig god buffer i økonomien. Banken skal jo overveje hvad der sker hvis boligkrisen forværres (hvad deres egne handlinger hver for sig jo netop kollektivt bidrager til at forstærke). De må overveje hvad der sker hvis du ikke får solgt med påstået fortjenste på 260.000, men derimod må tage et tab grundet forsatte prisfald.

Qua kapitalmanglen i hele den finansielle sektor (med et indlånsunderskud på 550 mia) så prioriterer bankerne kendte solide kunder over ukendte kunder. Derfor vil du måske få endnu sværere ved at overbevise en ny bank om du skal have lånet i stedet for den nuværende. Den nye bank har ingen kendt kundehistorik på dig.