#133456
LMA

Med hensyn til den nuværende gæld, vil det formodentlig være en god ide og betale billånet ud, SU-lånet skal du endelig beholde.

Årsagen til billånet bør overvejes indfriet er, at du formodentlig kan få lov til og få en længere løbetid på efterfinansiering end løbetiden er på billånet i dag. Den længere løbetid vil give dig en lavere låneydelse, og derfor et bedre rådighedsbeløb.

Med hensyn til finansieringen af huset er dit behov således kreditforening (80% af købesummen, hvis du altså ser på normal enfamilies ejendom/lejlighed) og en efterfinansiering på resten (20%) minus din udbetaling. Efterfinansieringen skaffes typisk vha. et banklån.

Kreditforening er biligere rentemæssig end boliglån, men der er en lovgivningsgrænse på de 80% af købesummen/den af kreditforeningen vurderede værdi.

Men det bedste råd vil være, at du udfærdiger et budget over alle nuværende udgifter, indfrier billånet og kontakter din bank. Så kan de beregne hvad du har råd til med baggrund i dine oplysninger. De kan også fortælle dig om de mange kreditforeningslånetyper – variabel rente, fast rente, lån med renteloft, afdragsfrihed m.m.

Håber du føler du er klædt bedre på nu, ellers skriv igen.