#133320
LMA

Vi har siden september forsøgt at finde en lejelejlighed, men har opgivet, da det simpelthen ikke lykkedes at komme igennem nåleøjet.

Det er så nu lykkedes os at komme til at fremleje en andelsbolig indtil den evt bliver solgt.
Men sagens kerne er fortsat rådighedsbeløbet. Det er simpelthen for lavt.

– – –

I kan dog “udnytte” den lejlighed i lejer allerede nu. Hvis I vil selvfølgelig?

Jf. lejeloven er det ikke tilladt og fremleje en lejlighed med klausul om at I skal flytte såfremt den bliver solgt. Fremleje reelt kun muligt såfremt udlejer flytter til udlandet eller lignende.

Selvom I måtte have underskrevet en lejeaftale med klausul om indfrielse såfremt lejligheden sælges, er dette underordnet. Fastholder udlejer sin ret, er det udlejers pligt og finde passende genhusning.

Det er en generel fejl, at folk der ikke sælger deres lejligheder fremlejer disse uden og kende lovgivningen. Fordi det er altid udlejers pligt og kende lovgivningen på området.

Såfremt udlejer har udlejet lejligheden i en allerede fastsat periode, f.eks. indtil 1/12-09, er dette dog i overensstemmelse med lejeloven. I bør derfor se lejekontrakten igennem.

Hvis I vælger denne “løsning”, bør I overveje og melde jer ind i LLO, så kan de støtte jer NÅR udlejer gør vrøvl.

– – –

Om løsningen her er et dissideret alternativ er meget op til jer selv. Retten er dog umiddelbart på jeres side, og udlejer har jo selv valgt og være ejendomsmatador på et område vedkommende formodentlig ikke kender.

Omvendt er I jo super glade for lejligheden, og måske ikke umiddelbart interesseret i og blive uvenner med udlejer. Så plusser og minusser er der sikkert nok af.

– – –