Forside Fora Privatøkonomi Andelsbolig Andelsbolig

#133316
Anonym

De krav jeg har hørt til rådighedsbeløb er

6.000 for en enlig
9.500 for et par uden børn
9.500 + 2.500 pr barn, for par med børn.

I ligger så voldsomt meget under den normale tommelfingerregel, at jeg tror det er tvivlsomt om Nykredit vil godkende jer.

Selv om Nykredit så skulle gå med til det, bør I også spørge jer selv om ikke købet simpelthen er for risikabelt.
1. Andelsboligerne i Århus står til at crashlande, når de nye vurderinger kommer.
2. Grundet likviditetskrisen i banksystemet, er det blevet vanskeligt at finansiere andelsboliger, hvilket har reduceret antallet af potentielle købere, og gjort det svært at komme af med boligerne igen, den dag i skal sælge. Det kan give problemer, hvis i pludselig bliver nødt til at sælge fordi du og din kæreste går fra hinanden.
3. Der ligger en betydelig risiko i at købe bolig, når i har så lidt at leve for. Hvis der skulle ske et eller andet uforudset ejendommen, bilen skal repareres for 20.000 kr, kæresten bliver gravid etc. Eller der kan ske noget med ejendommen, eksempelvis, at der viser sig en skade i taget, så det skal udskiftes, eller at centralvarmeanlægget i ejendommen vurderes at være slidt op? Det kan med lethed hæve huslejen 1000 kr pr måned. Det kan også tænkes at et flertal i foreningen pludselig vedtager at opsætte altaner med huslejestigning til følge.

Alt i alt synes jeg det er dumt at købe bolig på så spinkelt og usikkert et grundlag. Hele grunden til så mange boligejere i øjeblikket kæmper med at holde tvangsauktionen fra dørerne, er at man har været overoptimistisk, da man købte.