#133120
Anonym

Vi har prøvet lidt af det samme, arvet 630.000 og skylder 1.110.000 i huset.
vi indfriet ikke noget som helst. Lånet i huset er et kreditforeningslån med fast rente – Er jeres også det? – for så kender i jeres mdl. ydelse, på lånet, de næste 25 år. Det har i jo budgetret med. Hvis ikke det er fast rente, så “vælter læsset” nok ikke alligevel.
Hvis i bruger hele kapitalen nu, så har i et hus der er gældfrit :0)- javel -; men der er vel også nogle ting på huset, som I gerne vil have lavet? Måske et nyt køkken, et ekstra Wc, et ny gulv i feks. stuen eller andre ting.
I kan selvfølgelig ikke få lavet det hele for 900.000 kr., men et af jeres ønsker kan der vel blive råd til.
Hvis I budgeterer med feks. 400.000 kr. til ændringer på huset, så kunne i sætte resten på en højrente- / formuekonto til 5 – 6% pa.. Når så bindingsperioden er udløbet efter 1 år – 2år, ja så afgøre i, hvad der skal ske, dels med kapitalen, eller dels kun med renterne. Dem kunne I jo rejse for, og binde kapitalen igen. Krf.lånet på 5% afvikles stille og roligt, mens i passer jeres arbejde og nyder jeres fritid.

Man kan hurtigt forlåne sig i et gældfrithus. Det kræver mere omtanke, at få så meget som muligt, i så lang tid som muligt, ud af sin kapital.
Mvh. marker