#132534
Anonym

Til doho: Jeg synes, du skal stoppe med de dumme beskyldninger om opdigtede spørgsmål. Det bidrager ikke positivt til debatten at overfuse bidragydere med urigtige påstande, og skulle der optræde “opdigtede spørgsmål” (= teoretiske spørgsmål?), så sker der vel ingen skade ved det.

Til Baumanden: Mastercard er et kreditkort i lighed med Eurocard, Diners og American Express. De fleste banker udsteder et Mastercard, hvis man har en nogenlunde fornuftig økonomi, og mange firmaer har indgået aftale om benyttelse af Mastercard i forbindelse med detailsalg, hvor man opnår specielle fordele ved at betale med Mastercard’et.

Kreditkort er en genial ting, hvis man kan styre sit forbrug, for man kan opnå op til 2 måneders gratis kredit på sine indkøb. Men man skal altid sørge for at betale hele beløbet ud ved HVER månedlig betaling, for kredit ud over den første periode forrentes med en ÅOP på omkring 20%.

For mit eget vedkommende har jeg:
– et Mastercard hos Coop/FDB, som fungerer som medlemskort og opsamler min bonus/dividende. Det kræver medlemsskab af FDB (koster 50 kr.) at få kortet, og jeg bruger det, når jeg handler i Brugsen, Kvickly, Irma, Fakta og Superbest, hvor jeg også hæver kontanter på kortet. Betalingsopkrævningen er gratis.
– Et Mastercard i Magasin/Illum, hvor jeg får 10% rabat på alle Magasin-varer samt forskllige andre ad hoc tilbud, når jeg betaler med kortet. Kort og opkrævning administreres af SEB banken, som kræver 15 kr. pr. betaling, så jeg bruger kun kortet, når den opnåede rabat er højere end 15 kr.
– Et Mastercard i FDM, hvor jeg i forvejen var medlem, da jeg har tegnet mine forsikringer gennem FDM. FDM’s Mastercard giver mulighed for at købe specielt gode tilbud i FDM’s butik og i forbindelse med Kør-selv ferier, og man kan for mindre end 100 kr. tegne en såkaldt bilrejseforsikring, som jeg ikke har set tilbudt andre steder. Endvidere vil rabatter, som man kan opnå som FDM medlem ved entré til forlystelser og seværdigheder, automatisk blive trukket ved betaling med kortet. Kortet administreres af Lån & Spar, som kræver 10 kr. i administrationsgebyr for hver betaling, hvis betalingen kommer fra en anden bank end Lån & Spar.
– Et Eurocard/Mastercard fra min bankforbindelse, som jeg anvender i udlandet, da vekselkursen typisk er bedre på dette kort end på Mastercard.

Så mit råd vil være: Der er ingen grund til at begrænse sig til et kreditkort, og målret brugen af kreditkort til at få de bedste rabatter og de mindste omkostninger. Betal hele beløbet hver måned og vær opmærksom på, at kortudstederne automatisk sætter den månedlige betaling til et minimumsbeløb, for de vil gerne låne penge ud til solide kunder til en alt for høj rente.