#132418
Anonym

Hej Alle.

Først vil jeg høre om der ikke er andre Eikbank kunder der er utilfredse? Vandt Eikbank ikke kun med 3 ud af 5 stemmer ved tidligere klager?

Til Generalen:

Tak som altid for din store indsigt i det danske lånemarked. Grunden til at jeg valgte Boligprioritet MaxRente frem for det almindelige boligprioritet var netop for at have en middel risikopræference. Tillægget var jo omkring det dobbelte (1,35 mod 0,65) samt at lånet skulle tilbagebetales til kurs 101 mod kurs 100. Men så kunne mit lån aldrig stige mere end 5,5 procent.

Men vil tage dine råd op til overvejelse – skal lige bruge nogle uger til at fundere over ”pros and cons”

Endvidere bør bidragssatsen vel også bringes med ind i overvejelserne. Er den ikke variable med risiko for at stige i den nærmeste fremtid (også pga. den finansielle uro)?

Til Hansenrules:

Kunne være fedt hvis der var et lidt større oprør mod Eikbanken for deres lidt ufine metoder. En mands kamp mod giganten anser jeg desværre for nytteløs.

Endvidere formoder jeg at der dannet en form for præcedens eftersom Eikbanken har vundet tidligere lignende retssager.

Til Henrik 36:

For mit vedkommende skal boligpriserne falde yderligere 50 % før lånet overstiger boligens værdi, så det bliver forhåbentlig ikke en problemstilling jeg kommer ud for.

Til thsv:

Som skrevet ovenfor mener jeg at bidragsprocenten variable(kender ikke lige hvilke kriterier der gælder for at må ændre den), så måske kan et 5 % fastforrentet lån blive til 6% (5% +1% bidrag) Så du har formentlig ret i at det ikke kan betale sig at konvertere.

Mit tillæg stiger fra 1,35 til 1,85 den 16/1. Med andre ord bliver min rente på 5,5 %. Mit lån ligger på ca. 50 % af boligens offentlige ejendomsvurdering. Mit reelle lånebehov ligger omkring 25 %. Har haft ca. halvdelen af mit udlån stående på indlånskontoen, men oprettede en konto på fih i efteråret for at udnytte at renten var højere end de 5,5 % jeg fik hos Eikbank. Så nu udnytter jeg lånet næsten fuldt ud har kun en lille buffer tilbage til uforudsete udgifter.

Hvis renten på mit lån ville være faldet til 5,1 % ville renteforskellen til fih blive endnu større hvilket ville medføre endnu lave negativ kapitalindkomst. Renteforskellen på (7-5,1) betyder jo at hver 100 K i indlån hos fih svarer til ca. 137 K i udlån hos Eik med 5,1 procent. Denne mulighed forsvinder nok til næste år grundet den lavere rente.