#132222
Anonym

Selvfølgelig er der folk der vil låne dig deres guld også banker. De vil bare have lidt mere guld tilbage. Det er helt de samme mekanismer som i dag. Hvis du kan optjene mere værdi ved at udlåne fra dit overskud, hvorfor så ikke gøre det. Det er jo det vi gør i dag med de gamle penge. På sammen måde med udlån til virksomheder.

Selvfølgelig vil jeg sætte mit guld i banken, hvor skulle jeg ellers opbevare det – i kommodeskuffen? Nej, jeg låner det til banken med et indlån, og de kan udlåne det videre. Alt er som idag.

“Interessant med hus, men hvad når du er ny på markedet så har du jo ikke 3 kg guld, og ingen vil låne dig de 3 kg guld, for hvorfor skulle de dog tage den risiko…guldet forringes jo ikke over tid, hvorfor det ikke er interessant at tage risikoen at du ikke kan betale..”

Du rammer sømmet lige præcis.

Siger du dermed at man godt vil tage risikoen ved udlån idag kun fordi at værdien forringes og det er om at få så meget ud af det som muligt mens tid er?
Se, det er jo netop det jeg mener med vi tvinges til at investere blot for at værdien af vores penge skal holdes konstant.