Forside Fora Privatøkonomi Rådgivning Rådgivning

#132152
thsv

Kloge ord fra Tove!

Jeres boligprioritet kan nok ikke gøres billigere, hvis renten på denne falder til 5.0% efter seneste rentenedsættelse. Lyder som NIB-renten + 1,25% i tillæg, og er en bedre rente i det nye år end et F1-lån. På et F1-lån i jeres tilfælde er bidraget typisk ca. 0,52%, så renten vil ikke blive lavere ved et flex-lån, men bare fastlåst for et år.

Renten på prioritets-lånet er 189.200 kr om året, men falder med 34.400 kr, for hver procent renter falder.

Som Tove osse skriver, så gå i banken og få forhøjet det boliglån, så det lille familielån kan lægges indunder, så totalen bliver ca. 300.000 kr. Renten på dette beløb er 27.000 kr ved 9%, så med en ydelse på 3.000 kr er der stadig et mindre afdrag.

Lånet på 100.000 fra forældrene må du bede om henstand på, så længe din kæreste/kone læser.

Alene disse tiltag vil give jer 6.000 kr mere hver måned!

Har I fået ændret jeres forskudsopgørelser, så de svarer til de nuværende rentebeløb?
En årlig renteudgift på ca. 210.000 vil jo osse betyde, at din kone helt slipper for skat, så måske du skal bede banken om at stå alene med den gæld, så du får hele rentefradraget.

I jeres situation vil det helt klart være en fordel at være gift, så du må ned på knæ for din kæreste.

Derudover må I begrænse udgifterne mest muligt de næste 3 år, og husk at for hver lønstigning I får, får I lidt mere råderum.

Jeg ville ikke forsøge at sælge ejendommen, hvis I skal sælge med det, da det bare vil forværre jeres situation.

Og få lagt et fornuftigt budget, der viser banken, at det kan hænge sammen, hvis de låner jer de ekstra 50.000 kr. I mangler ligenu.