#131982
Anonym

Der er vist ikke nogen, der optager en pensionskredit i bankerne mere p.g.a. de forholdsvis høje renter. Det var derimod rigtig mange, der gjorde det i årene 2004, 2005 og 2006, da renterne var lave og friværdierne i fast ejendom voksene time for time, ligesom aktiekurserne.

Der var flere eksperter der advarede om dette cirkus og den risiko de påtog sig, men dette kunne ikke få profithungrende halvrige boligejere til at lade være.

Og hvad hører vi så i dag: At mange personer i 45-60 års alderen ikke har råd til at gå på pension, da deres aktierne er faldet voldsomt og friværdierne ligeledes. Mange har tabt ærgerlige millioner på den konto.

I dit tilfælde mente jeg at du kunne have fordel ved at låne et mindre beløb på måske 30-40.000 til din pensionsopsparing og så hurtigt (indenfor 1 år) få det afdraget igen, men hvis renten er for høj så er der heller ikke noget at hente for dig.

Og nu skal du ikke straks komme med det næste spørgsmål som mange andre herinde ville gøre: Hvor høj må renten så max være? Det må selv regne ud, jeg gider ikke.