#131362
Anonym

Helt ærligt,

Prøv nu at forstå at han med den udtalelse mener, at tabet ikke grundlæggende truer Danske Banks eksistens. De kan klare tabet uden rystelser og det er vigtigt at få kommunikeret ud til investorerne.

Tro endelig ikke at Danske Bank ikke gule og grønne af ærgelse. Det er de, og banken er godt klar over dette koster det samme som fortjenesten på 100 kundeforhold i små virksomheder. Tro heller ikke at man ikke er brand ærgelig over at tabe 350 mio. i en tid hvor basiskapital er en mangelvare.

En enkelt bet i kvartalet som Lehman Bros. eller IT Factory kan Danske Bank klare, men det går ikke hvis man havde 25 IT Factory virksomheder på et år, så ville banken begynde at ryste.

Husk lige på hvor mange kundeforhold til store erhvervsvirksomheder banken har, og hvor mange af disse der rentfaktisk går godt og bringer profit hjem til virksomheden.

Jeg synes ikke man kan bebrejde Danske Bank, at man foretrækker at låne ud til store virksomheder. Sådan har man det i alle banker, og det hænger nøje sammen med EU’s og Finanstilsynes kapitaldækningsregler.

En lille virksomhed har en dobbelt så stor risikovægt som en stor virksomhed og lægger udlån til små virksomheder krav på mere basiskapital. At vægtene er som de er, er retfærdige nok, fordi man i gennemsnit taber mere på “små virksomheder” end på “store virksomheder”. Gennemsnittet taler sit tydelige sprog.