#131082
Anonym

Uanset om gebyrer er store eller ej, er det da en fordel at gøre dem så små som muligt. Her er nogle forslag:

Første besparelse: Lad være med at gå i banken for at få lånet omlagt, gå direkte til realkreditinstituttet (også selv om realkreditinstituttet har kontor i banken som det er tilfældet for Realkredit Danmark og Danske Bank). Man kan som regel klare det meste pr. telefon.

Anden besparelse: Nogle kreditforeninger kalder de gode kunder for prioritetskunder eller kernekunder, så har man passet at betale renter og afdrag til tiden i en periode, får man gebyr-rabat på nye forretninger som for eksempel låneomlægning. I Realkredit Danmark er normalt gebyr 2.000 kr. og rabatten til gode kunder er 1.000 kr.

Tredie besparelse: Tinglys selv dokumenterne. Man kan finde hjælp på http://www.penge.dk.

Fjerde besparelse: Få vurderingen af ejendommen presset så højt op som muligt. Det betyder alt andet lige en lavere bidragssats. Ved konvertering af lån har det været almindeligt at undlade en nyvurdering og dermed beholde den oprindelige bidragssats, men da gamle lån ofte er baseret på en lavere ejendomsvurdering, fortsætter man på denne måde med at betale for meget i bidrag. Hvis ikke kreditforeningen vil foretage en nyvurdering, så vælg en anden kreditforening.

Femte besparelse: Realkreditforeningerne har minimale forskelle i bidragsatserne afhængigt af belåningsprocenten. Undersøg, hvilken realkreditforening der giver den laveste sats ved netop din belåningsgrad.