#130860
Anonym

Det er sgu noget rigtig lort, også at du tilfældigvis lige er i en af de hårdest ramte banker, hvad du jo ikke kunne vide, da du blev kunde.

Du har et svært valg, men jeg synes du skal overveje at håndtere det sådan her.

1. Hold endelig fast ved det deltidsarbejde du har fundet.

2. Meddel banken, at “banken” kommer til at ligge nogle penge, også selv om de ikke bevilliger dig et lån i salgsperioden. Hvis de ikke vil give dig finansiering et par måneder, så du har til et eksistensminimum, så flytter du din lønkonto over i en anden bank og standser afdragene på dit andelsboliglån. Så får banken i en periode slet ingen ting og kan se frem til en tvangsauktion med et højest usikkert resultat.

3. Banken ved godt de skal lægge nogle penge ud her og nu, når en kunde er kommet i uføre på den måde du er. Det burde de i hvert fald være bevidste om. Enten i form af du standser afdragene på lånet, eller ved at du afdrager på lånet, men får bevilliget noget ekstra kredit i et begrænset tidsrum.

4. Tilbyd eventuelt banken, at de får indflydelse på salgsprisen på din andelsbolig, således at hvis den ikke er solgt efter 1 måned, så slår du 50.000 af i pris, hvis heller ikke efter 2 måneder, så 50.000 igen og såfremdeles. Dermed har banken garanti for at de ikke skal finansiere en udsigtsløs salgsproces, som kan vare i årevis.

Hvis din bank ikke vil tage mod det tilbud, så burde de ikke have lov til at drive bank. Der er god økonomi i metoden for begge parter. Det er normal praksis. Både du og banken får en chance for at komme ud af en byrdefuld situation med mindst muligt tab.