#130782
Anonym

Skal vi ikke forsøge at holde en ordentlig tone, venner?

Diskussionen i tidligere tråde om højrentekonti vs 2% kortfristede obligationer foregik da renten var stigende og hvor langfristede obligationer faldt i kurs. Dengang var det en fordel at købe 2% obligationer med kort løbetid på grund af den skattefrie kursgevinst, hvis man betalte topskat. I dag er situationen en anden: renten er faldende, og der er mulighed for at score gode renter og kursgevinster på 5, 6 og 7% langfristede obligationer, mens kortfristede 2% obligationer nærmest er til grin.
I stedet for at binde mine penge et år i FIH har jeg købt 7% obligationer til kurs 99 og vil investere pengene fra de netop udbetalte 2% 2008 obligationer i 5% eller 6% obligationer med udløb i 2038.

Mit råd til pensionisten er: skal pengene bruges inden for 6-12 måneder, så sæt dem på en højrentekonto eller sælg dem på mybanker.biz. Ellers – hvis horisonten er længere – 5 eller 6% langfristede obligationer. 7% obligationer er allerede på den forkerte side af 100, og man risikerer at de bliver indfriet til pari, når renten er faldet tilstrækkeligt meget.