#130244
Anonym

Det er en billig teori I der har. Tro ikke altid det værste om landets politikere. Jeg er ret overbevist om at der var kommet en hjælpepakke til Flex-lån uanset om Lene selv har flexlån eller ej.

Lånpakken er skabt udfra samme logik som garantiordningen til bankerne og deres aktionærer. Ligenu gælder det om at holde hjulene i gang og undgå at det hele går i stå. Hvis ikke hjælpepakken var kommet kunne konsekvensen have været kraftigt faldende huspriser, tvangsaktioner med alt hvad det fører med sig i resten af samfundet.

OK, boligejerne har haft en friværdifest, men den friværdi er nu pistvæk for rigtig mange boligejere. Faktisk kender jeg kun få der for alvor festede igennem med deres friværdi. For de fleste af os var friværdien en opsparing, som nu er væk. Så der er ingen grund for alle I andre at være så misundelige på boligejerne. Og ingen, abosolut ingen, kan være interesseret i at boligmarkedet kollapser.

Desuden er det spørgsmål om den hjælpepakke koster staten noget som helst. Så vidt jeg forstår forslaget er det et spørgsmål om at en statslig fond investerer deres penge i realkreditobligationer. Det plejer da ikke at være en dårlig forretning, eller hvad?!

Sidst men ikke mindst er det et spørgsmål om der overhovedet er brug for hjælpepakken. Renten er jo nu efter sigende på vej ned. Jeg selv havde kalkuleret med dette rentefald, hvilke læserne af denne blok kan forvisse sig om. Det var en unaturlig rentestigning der kom i forbindelse med finanskrisen, der måtte finde en vej tilbage.

Min egen logik omkring flexlån er at det er dem med fastforretet lån, der er de unormale i denne sammenhæng. Danmark er, såvidt jeg ved, eneste land (måske lige bortset fra Norge) med sådanne låntyper. Resten af europas boligejere har alle lån med variable renter. Så hvorfor betale ekstra for en sikkerhed som reelt sælges for dyrt, og som de allerfleste lever fint uden. Og personligt havde jeg luft nok i budgettet til at modstå et år med en høj rente, der antageligt falder igen. Derfor har jeg også valgt F1 og ikke F3 eller F5.