#108220
Anonym

Du har et alm. boliglån til en høj rente og et andet til en lavere. Ud fra de oplysninger du giver, kan det sikkert svare sig at forhøje det lavtforrentede lån og betale det højtforrentede lån ud. Der er sikkert omkostninger forbundet med en sådan transaktion, så det kommer an på en konkret vurdering om det kan betale sig for dig.
Du snakker om evt. at skifte bank, men ovenstående kan vel også lade sig gøre i din nuværende…!?!
Min kæreste har også en andelslejlighed og Nordea som bank, og det der altid undrer mig når vi snakker bank er, at det tilsyneladende er en fordel i Nordea at sprede sit engagement på flest mulige konti og lån. Dette forstår jeg ikke rigtigt, idet det gør det hele meget mere uoverskueligt. Rådgivningen i Nordea er ofte rettet mod at indgå flere såkaldte aftaler (læs konti, både ind- og udlån) der for mig kun er medvirkende til at det hele bliver lidt sværere at holde styr på, men til gengæld får man bedre vilkår. Min egen bank, og de fleste andre, gør det lidt anderledes, ét boliglån, ét billån, én lønkonto, én budgetkonto osv, og ofte med de samme fordele som Nordea tilbyder hvis man har 217 aftaler…
Det gør det altså lidt nemmere at overskue i dagligdagen, at have så få konti som muligt, så dit valg om evt. at skifte bank, kunne også være funderet på disse ting.

Jeg vil råde dig til at tage en snak med en anden bank, måske et par stykker, og høre hvad de har at sige/tilbyde dig.

vh
Jahuu