#129798
Anonym

“Man kan dog lave en opsparing i børnenes navne, så skal der ikke betales renter af opsparingen, men nok klogt at holde sig under gavegrænsen, der pt. er lidt over 50.000 pr. forældre og barn pr. år.
Sættes der således 100.000 kr på hver af børnenes konti til rente 6% f.eks. spares der ca. 2.000 kr i skat for hvert barn, eller endnu mere, hvis forældrene har positiv kapitalindkomst.
Ligeledes får barnet en god start, når det som 18-årig får opsparingen.”

Ovenstående er desværre helt forkert – på 2 måder:

For det første kan man ikke (lovligt) spare op i børnenes navne. Hvis du opretter en konti i dit barns navn, og du herefter til eget forbrug begynder at bruge af indeståendet og af renten, så er der jo tale om omgåelse, og du kan få et bevisproblem, hvis Skat bliver opmærksom på, at der pludselig er en nedgang i et indestående og en tilskrevet rente.

Endnu vigtigere: Afkast af gave fra forældre til børn beskattes hos GIVEREN, ikke hos modtageren. Med andre ord skal du selv beskattes af rente på dit barns konto, hvis det er dig, der har givet “gaven”. Baggrunden er, at man netop vil forhindre sådan omgåelse. Reglen kan dog helt lovligt omgås: Du forærer en gave på 55000 til din mor og 55000 til din far, og dine forældre forærer umiddelbart herefter samme beløb til dit barn. Gaver fra bedsteforældre til børnebørn beskattes nemlig hos MODTAGEREN. Trods lovligheden er der dog ingen grund til at provokere, så det er nok en god ide at lade der gå nogen tid – fx. en måned – fra du giver gaven, til dine forældre giver den videre. Du kan evt. også variere beløbet lidt. Det er ikke en dårlig ide at lade gaven fra dine forældre til dit barn ledsage af en mail med “gave til lillesnut er overført, kh. bedste” el. lign. At der er sådan forskel på gave fra forældre og fra bedsteforældre kan undre; ikke desto mindre er det et faktum.