#129762
Anonym

Mon ikke de omkostningsprocenter, som den rare Danske Bank sælger henviser til, er kurtagen, der skal betales til banken ved køb af bankens investeringsbeviser (og ved handel med værdipapirer generelt) – så omkostningerne til investeringsforeningen kommer nok oveni.

Forslog bankmanden Danske flexinvest afdelinger med aktier eller med obligationer? En ting er nemlig sikkert: at købe investeringsbeviser i afdelinger med danske realkreditobligationer er en dårlig strategi. Det er enkelt og med lav risiko at investere i obligationer selv, så der er ingen grund til at betale gebyrer til investeringsforeninger for det.

Om man skal købe aktier, obligationer eller lade pengene stå på en højrentekonto afhænger af, hvor lang der kan gå inden pengene skal bruges. Hvis jeg havde en sjat penge, som jeg tidligst skulle bruge om 5 år, ville jeg skynde mig at købe et lille udvalg fra OMXC20 – de er et potentielt godt køb. Hvis jeg skulle bruge pengene med relativt kort varsel, ville jeg købe 6 eller 7% realkredit obligationer.

Det kunne være interessant at høre synspunkter for og imod at binde penge i 12 måneder på en højrentekonto fremfor at købe 7% obligationer med udløb i 2041 til kurs 96-97.