#129692
Anonym

Hej trådstarter:
Krisser forklarer dit spørgsmål meget godt – jeg tilalder mig lige at skrive et svar til “Not easy”.

Hej Not easy

Lige lidt fakta omkring en strakshandel:

Når du handler til en strakshandel inden for børsens åbningstid får du stillet en pris af banken.
Denne pris er den samme uanset hvilken bank du måtte vælge at handle i – det står ui reglerne for “God skik”. Men hvad sker der så med papirerne?
En bank går ikke ud og køber sælger 10 stk. Carlsberg aktier bare fordi du har lyst til at handle dem. Du handler med bankens egen beholdning af denne aktie. Skulle kursen stige efterfølgende før banken vælger at handle tjener banken penge, skulle det modsatte ske taber banken penge. Sådan er spillets regler…

Når du handler til en strakshandel inden for børsens åbningstid får ligeledes stillet en pris af banken. Denne er dog ikke afhængig af den “nuværende kurs” da denne ikke er eksisterende udenfor børsens åbningstid. Du køber/sælger derfor “bare” en vare til en aftalt pris mellem dig og din bank.
Skulle kursen stige efterfølgende før banken vælger at handle tjener banken penge, skulle det modsatte ske taber banken penge. Sådan er spillets regler…

At der sidder nogen og tjener penge på det vil der altid være – der er også nogen der taber og sådan vil det også altid være.
At handle til en strakshandel betyder at du handler til den pris banken stiller. Hvis du vil handle til en ren børskurs skal du lave en såkaldt børshandel – men med denne kender du ikke prisen for din solgte vare.

/Michael