#128784
Anonym

Hej Regnskabsmaden,

Du kan nok godt regne med, at der er en god grund til, at et pengeinstitut vil betale mere for indlån, end andre banker.

Om du skal være nervøs for at sætte penge i FIH, kommer an på, hvad du mener hermed…

Du burde ikke kunne tae dine penge, idet Det Private Beredskab og Nationalbanken/Den Danske Stat nu garanterer ubegrænset i 2 år.

Hvis du er nervøs for, at du vil få bøvl med at få dine penge igen, eller miste rente, hvis FIH går falit, så er det da værd at tænke over.

Jeg mener ikke, at der nogen steder er oplyst, om Det Private Beredskab alene garanterer indeståender, eller om de også påtager sig at overtage forpligtelserne til at betale renter på indlån, såfrem de skal træde til.

Mit gæt er, at de ikke overtager forpligtelsen til at betale dig renter.

FIH er en del af islandsk bank. Juridisk kan der måske blive et problem, hvis en islandsk bank går “nedenom og hjem” – eller Island går nedenom og hjem. Men det må FIH jo kunne svare på!

AFSLUTTENDE BEMÆRKNING:
Måske du burde overveje, om den sidste halve procent i rente er det værd!

Du har lavet et indlæg, som jeg tolker derhend, at du ikke er tryg ved at flytte penge til f.eks. FIH.

Er det værd at “ligge vågen om natten” for måske en halv procent mere i rente?

Hvis du vil være helt sikker på dine penge, uden at binde dem og uden at risikere at miste rente, så overvej at købe en kortløbende obligation – f.eks. en 2 % realkredit til 2. januar 2009 eller 2010.

Denne obliagtion kan du få meget høj rente på efter skat – specielt hvis du betaler mellem- eller topskat. Og du kan altid helt eller delvist sælge af obligationen.

Få din nuværende bank til at fortælle mere omkring kø af obligation, hvis du ikke kender så meget til det område.

OG SÅ HUSK AT “LYTTE TIL DIN MAVE”!