#128716
kallesoe

Hej

Jeg ved ikke meget om Euro-lån, men jeg har de seneste dage søgt lidt på nettet for at finde ud af mere, da jeg meget seriøst overvejer at omlægge et fastforentet 5% lån til Euro-F1 i et hus vi har problemer med at få solgt.

Her er indtil videre, hvad jeg har fundet ud af.

1. Renten for et Euro-F1-lån er generelt lavere – især når kronen bliver angrebet af spekulanter, så hæver Nationalbanken renten for at sikre at kursen ligger fast i forhold til Euroen. Det oplevede vi i sidste uge, hvor Nationalbanken hævede renten mens ECB sænkede renten. Det gav et forholdvist stort spæn mellem den danske rente og Euro-renten. Men det lykkedes at fastholde kronekursen ved den operation. Det betyder faktisk at den danske rente vil svinge mere end Euro-renten, hvorfor det vil være billigere med en Euro-F1.

2. Regeringen har besluttet, at Danmark vil følge en fastkurspolitik overfor Euroen. Der er altså minimal risiko for at man vil miste penge pga. valutakurs svingninger.

3. Alle omkostninger ved at optage et Euro-lån kan fradrages – både bankens gebyrer og statens tinglysningsafgift på 1,5% – det kan blive rigtig mange penge ved et stort lån. Det er forøvrigt nævnt i seneste nummer af Privat og Pengeøkonomi, hvor de kraftigt anbefaler alle at tage et Euro-F1-lån i stedet for et alm. F1-lån. Risikoen er stort set ikke eksisterende, men der er mange penge at spare på dette.

4. Hvis man ønsker loft over renten er det generelt billigst at få, hvis lånet optages i Euro, da markedet i Euro-lån er meget større.

5. Der kan være et vekselgebyr for at betale lånet i Euro, når raterne skal betales, men hvis man vælger 4 rater om året, vil det nok være en minimal udgift. Hvis man har en indtægt i Euro, så kan det undgåes, men det er nok de færreste.

I øvrigt ved jeg at både Nykredit og Realkredit Danmark tilbyder F1-Euro-lån.

Det var hvad jeg har fundet ud af.

Her er lidt links til nogle af mine kilder:
http://www.erhvervsbladet.dk/article/20010831/arkiv08/108310095/&template=print
http://www.nykredit.dk/informationsSide.do?iwID=/privat/informationsside/realkredit/tilpasningslaan_euro.xml
http://www.penge.dk/cm/1.762

mvh. Bjarne