Forside Fora Privatøkonomi Sikkerhed af indestående (og Amagerbanken) Sikkerhed af indestående (og Amagerbanken)

#127400
Anonym

Jeg kan konstatere følgende:

1. At de banker, der krakker/mister selvstændigheden, typisk enten a) er hårdt eksponerede overfor erhvervs- og udlejningsejendomme eller b) har et meget stort indlånsunderskud.

2. Banker udtaler altid at de er solilde og har en grundig og sikker kreditvurdering, få uger før de krakker og vælter lig ud af skabene. De melder sådan ud for at undgå et “run på banken”, og derfor har sådanne udmeldinger ingen troværdighed.

3. Amagerbanken har over 35% af deres udlån indenfor udlejnings- og erhvervsejendomme. Ingen kender den reelle kreditkvalitet. Hvad sker der når de mange tvangsauktioner af udlejningsejendomme fra Müller, Schwartz Thomsen, Stones, MG Gruppen, Prio Fyn, Focus, CLK etc. oversvømmer markedet? Jeg forudser markedsprisen på udlejningsejendomme styrtdykker. Dermed eroderer den sikkerhed Amagerbanken har i disse ejendomme. Det tvinger Amagerbanken ud i gruppenedskrivninger af en størrelsesorden, der truer bankens eksistens.

4. Amagerbanken har et massivt indlånsunderskud, og skal ud på interbankmarkedet og refinansiere omkring 9 mia. 2009. Det kan godt blive vanskeligt. Herudover er der pres på bankens indlån fra nervøse kunder, som ovenstående spørger, der trækker deres indskud ud for at flytte det over i mere sikre banker.

Ovenstående får mig til at konkludere, at der er mere end 50% sandsynlighed for Amagerbanken ikke eksisterer som selvstændig bank om et år. Faktisk tror jeg banken er krakket eller overtaget af en anden bank inden 6 måneder!