#127330
Anonym

Jeg de sidste tre år har tjent omkring det dobbelte af en normal arbejderløn, og har derfor udnyttet fradragsmuligheden, ved indbetaling på en privattegnet ratepension.

Da jeg er årgang 1951 kan jeg efter reglerne får dem udbetalt i rater fra år 2011, hvis jeg ønsker dette. Kan jeg så frit vælge årlige eller månedlige udbetalinger? Og hvilke gebyr beregner banken sig af hver udbetaling/overførsel?

Når jeg er blevet nervøs, er det fordi jeg har talt med en person som er ansat i en børnehave, og som deraf har en arbejdsgiver relateret ratepension. Personen går snart på efterløn og har derfor været i sit forbund, som har oplyst at hun får et sted mellem 300 og 350 kr. udbetalt månedligt, for en registreret udbetaling på ca. 1200 kr. Jeg er selvfølgelig opmærksom på at man skal betale indkomstskat af det udbetalte beløb og man på en arbejdsgiver relateret ratepension, også skal betale Arbejdsmarked Bidrag, men at pensionsselskabet/fagforeningen beregner sig et sted mellem 300 – 400 kr. i omkostninger lyder voldsomt i mine ører. Sådan er det forhåbentlig ikke med privattegnet ratepensioner i banker?