#126454
Anonym

“Det skal være en bankgaranti”, så vidt jeg ved er der rundt regnet små 180 pengeinstitutter i Danmark, så det er vel ikke konkurrence der mangler? Men ærlig talt hvorfor skulle nogle pengeinstitutter hjælpe dig for dine blå øjnes skyld (eller din kones brune øjne for den sags skyld), uden at tage en fornuftig betaling for det!

Regnestykket for banken ser vel nogenlunde således ud, hvis der bliver kontantdeponeret (så er der forresten ingen kapitalbelasning i bankens regnskab, hvis der er 100 pct. kontant afdækning):

* 1000 kr. i oprettelsesgebyr
* garantiprovision = 1,5 pct. * kr. 55.000 = 825 kr.
* Marginal på kontantdeponeringen, op til 4,25 pct.(Nationalbankens folio) = 2.340 kr.
Hvis du eksempeltvis får 3,75 pct. på kontantdeponeringen hedder marginalen i stedet kr. 275.

Det er vel i runde tal omkring et DB på kr. 10.000 for banken i løbet af de 7 år garantien løber, og så kommer alle udgifterne som banken skal afholde. Så at stille disse garantier er ikke nogen fantastisk forretning – tro mig!

Desuden Og sig mig engang, hvorfor tror du ikke man kan deponere pengene hos kommunen – simpelthen fordi at de ikke ønsker det administrative besvær med dette.

Så kort fortalt, du må bare betale det det koster at få “din brune købekælling” til landet, for at bruge et lille citat af Ole Thestrup fra en dansk film jeg ikke husker navnet på, så kan du jo selv gætte på om jeg mener dette humoristisk.