#125914
Anonym

Nu skærer man vel ikke noget led af ved at købe obligationer.

Et realkreditinstitut er en ‘bank’ der låner penge af oligationskøberen og videreudlåner den til boligejere (indenfor 80% af værdien). Det er en ret sikker pengeanbringelse og derfor gir den ikke så meget i rente

En bank gør det samme. I nogle tilfælde låner de dog ud indenfor 1000% af værdien – fx til et ikke-påbegyndt byggeprojekt eller til den enlige mor uden arbejde til 17% i rente. Det er derfor ikke underligt at de kan byde på en højere rente end realkreditinstituttet med deres obligationer.

Men noget af gevinsten (kursgevinsten) ved en obligation er normalt skattefri. Derfor er det alligevel tit en god idé med en lavtforrentet obligation (lav rente = høj kursgevinst). Sammenholdt med at det er næsten lige så sikkert som bankindskud indenfor 300.000 grænsen. I praksis: Fuldstændig sikkert.

Først når vi snakker fx investeringsforeninger er der tale om endnu en mellemmand der osse skal tjene penge. I nogle tilfælde får man rent faktisk noget for de penge, i andre er det kun bank/investeringsforening der har fornøjelse af det. Og hvis man så snakker et produkt som fx Danske Bank’s ‘Flexinvest fri’ så kammer den helt over.