Forside Fora Privatøkonomi Investeringsbeviser som gave Investeringsbeviser som gave

#125910
Anonym

Hej Peter C,

Håber du når at se dette indlæg,

Alle nuværende svar har handlet om skat. Jeg læser dit indlæg sådan, at du er en smugle usikker på investeringsbeviser i al almndelighed.

SKAT VED MODTAGELSEN:
Alt omkring hvordan kurserne har udviklet sig frem til du får beviserne, er dig uvedkommende. Du vil ikke overfor SKAT blive påvirket af, hvordan det hidtil er gået med givers investering.

SKAT EFTER MODTAGELSEN:
Du vil skulle svare skat af udviklingen i investeringen, efter du har modtaget beviserne.

Hvis du vil vide noget omkring skatten, kan du dinde oplysninger på investeringsforeningens hjemmeside.
Du kan også finde generelt om skatten – i forståeligt sprog – på http://www.danskebank.dk/invskatvaerdipapirer.

INVESTERING AF PENGE:
Du skal være opmærksom på, at du modtager nogle investeringer, som har været tilpasset givers risikoprofil/ønsker og givers skatteforhold!

Det vigtige ved investering er, at du får det tilrettelagt, så det passer til kun dine forhold – også selvom det er “uventede penge”!

Det bedste du kan gøre her er, at du tager et møde med din bank!
De kan hjælpe dig med at få lavet en gennemgang af dine forhold – die skattteforhold, dine ønsker til risiko, gennemgang af dine øvrige bank-forhold – og derved råde dig til en investering, som alene er tilpasset dig! På nogle bankers netbanker kan du selv lave noget af “forarbejdet” ved at gennemgå den såkaldte investeringsprofil, hvorved mødet med din bank ikke kommer til at tage så lang tid som ellers.

HVAD ER INVESTERINGSFORENING:
Du kan også hjælpe dig selv/forbede dig til mødet med din bank ved at læse mere generelt om investeringsbeviser og -foreninger.

Ved at følge dette link, får du en bog-fil åbnet, som er udgivet af Danske Invest, og som hedder “Investering i foreing”.

Du kan også læse om de enkelte afdelinger/investerigsbeviser, som du får i gave, på investeringsforeningens hjemmeside, ligesom du her kan læse om foreningens øvrige afdelinger/investeringsområder.