#125788
Anonym

Hej jbc,

De fleste banker tager ikke noget for betaling med kreditkort – hverken herhjemme eller i udlandet.

Det specielle er imidlertid, at du i udlandet ikke kan betale i forretnigen og så f.eks. få “200 kroner over beløbet", så du ender ud med kontanter.

Uandet hvilket kort du hæver kontater på i udlandet så husk, at der er gebyr til din bank for den form for transaktioner.
Gebyret kan – som andre har fortalt – variere en del fra det ene type kort til det andet, ligesom det kan variere MEGET fra bank til bank, hvad de tager i gebyr for selv samme korttype.

Derfor vil et godt råd være, at du også veksler lidt inden rejsen.
I enkelte banker kan du faktisk både købe og sælge valuta uden vekselgebyr – jeg bruger Danske Bank, og her betaler du ikke vekselgebyr, eller årsgebyr for alle dine kreditkort.

At have for mage kontanter med på rejsen, går dog udover sikkerheden. Dertil kommer, at har du vekslet for mange, så skal du jo veksle tilbage efter ferien, og fordi der er forskel på købs- og salgskursen, så har du også en omkostning ved denne løsning, ligesom du jo ikke får renter af valutaen, som du har i kufferten.

Hertil kommer, at kreditkort giver en sikkerhed for at kunne komme til penge, hvis der er brug for det – det kan være kæresten skal have lidt ekstra på ferien, eller I skal bruge penge til medicin og så videre.

Spørgsmålet er derfor, hvad den form for sikkerhed må koste!

Du kan dog altid spørge din bank om prisen for kontanthævning i udlandet. Dertil kommer, at fleste ordentlige banker oplyser priserne på deres hjemmeside i deres prisbog.

Og så husk altid at have mere end 1 kreditkort med til udlandet!
Specielt VisaDankort har stramme beløbsgrænser for, hvor meget du kan bruge det!