#125784
Anonym

Hej lin,

Som det har vist sig med BankTrelleborg og Roskilde Bank, så er der vidst ikke så mange udestående, som kan fortælle, om den ene bank er bedre end den anden.

Det er dog nok meget fornuftigt at følge med i aviserne omkring hvordan det går de enkelte pengeinstitutter – herunder artiklerne om pengeinstitutternes eksponering i ejendomssektoren.

FIH er ejet af den islandske Kaupthing Bank, og efter hvad man kan læse, så går det vist ikke så godt for den islandske økonomi.

Herudover har der i medierne været fokus på bankens eksponering i ejendomssektoren – altså den sektor, som fik BankTrelleborg og Roskilde Bank til at krakke.

Men som sagt, så må det siges at være umuligt for udestående at kunne sige noget om, om det er en ordentlig bank eller ej.

Dog syntes jeg det er værd at spekulere – og bekymre sig – over, hvorfor banken vil give så høj en pris for dine penge i forhold til andre banker!
Hvis noget lyder for godt til at være sandt, så ligger der ski nok noget bag.

Uanset hvad, skal du huske, at du altid vil kunne opnå en bedre rente ved at købe obligationer – f.eks. en 2 % realkreditobligation til 2009 eller 2010 (jeg går ud fra at du er privatperson).
Investeringen i obligationer er tilmed IKKE BUNDET. Du kan altså til enhver tid helt eller delvist sælge af beholdningen.
I øvrigt er f.eks. Realkredit Danmarks 2 % obligation ratet lige så højt, som den danske stats obligationer. Så sikkerhedsmæssigt skal du ikke her være bange, selvom du invester mere end 300.000 kroner.

Men altså, brug sund fornuft, når du læser “gode tilbud”, så du undgår at have i samme situation som kunder i BankTrelleborg og Roskilde Bank.
Lyder noget for godt til at være sandt, så er det nok værd at være på vagt.

Og så “cut out the middleman” og invester i en obligation, som vil give dig mere EFTER skat end FIH!