#103376
Michael

Tilpasningslånet er i sig selv ikke nødvendigvis “farligt”. Det er kombinationen af et afdragsfrit lån og tilpasningslån der kan være lidt risikabelt. Fordelen ved tilpasningslån er, at renten er lavere end et fastforrentet lån samtidigt med, at man afdrager hurtigere på lånet i de første år.

Du skriver ikke noget om hvor mange andelshavere der er. Det er jo afgørende for hvor meget I skal betale ekstra ved evt. rentestigning.

Jeg er lidt betænkelig ved at de 2,7 millioner er afdragsfrie. Det betyder ihvertfald, at du og de andre andelshavere skal have rimelig luft i budgettet til at kunne klare en rentestigning. Så vidt jeg er orienteret (men jeg er ikke ekspert), hæfter alle andelshavere solidarisk for lånet. Det betyder, at kan nogle ikke betale ydelserne, skal I andre ryste op med pengene.

I meget runde tal vil jeg sige, at du skal kunne tåle en huslejestigning fra 38.000 til ca. 50.000-55.000 kr. uden at skulle gå fra hus og hjem. En rentestigning på 2-3% over de næste 4-5 år er ikke urealistisk.