#125322
Anonym

Du skal være obs. på at alle PB ordninger på den ene eller anden måde tager sig det betalt, og endda ofte uden de selv løber en risiko.

Jeg bryder mig ikke om PB hvor banken ikke også har noget på spil, dvs. jeg vil meget hellere performance afregnes end % gebyr af portefølgens størrelse. I sidstnævnte har banken jo overhovedet ikke noget incitament til at prøve at sikre eller få så stort afkast som mulig. Dvs. jeg vil meget hellere betale til en PB ordning med ”no cure no pay” tilgang, men hvis du kender sådan en, så vil jeg rigtig gerne høre om det..

Jeg tænkte også på det for en del år siden, men jeg stoler ikke på dem. Det er lige som investeringsbeviser, hvor man bliver taget i hoved og r.. i omkostninger. Så meget hellere selv investere. Vente til primo 2009, og så fordele 85% af din 1. mio i aktier. Husk at sprede det godt, og vælg forskellige brancher, nogle med kortere og andre med længere tidshorisont.

Til billedet med pensionen hører også lige at du betaler 15% i skat af afkast ja, det er rigtigt og det koster dig 60% at trække pengene ud i utide. Også korrekt.
Dvs. af du betaler også 60% i skat af det afkast der er tilbage efter de 15% afkastskat er betalt. Dvs. afkastet i alt beskattes med 75%. Den vej er helt ufarbar. Hvis det overhovedet skal give mening, så skal man lade pengene stå til alderdommen og håbe topskattegrænsen er hævet til den tid, så udbetalingen ikke beskattes så hårdt., But don’t count on it.

Du kan ikke gøre noget rigtigt pt. med mindre du vil øge risiko, og dermed f.eks. investere i aktier, fra lad os sige 2009, når den nuværende “krise” er fortid. Det er lidt mine overvejelser.