#124968
thsv

Det jeg mener, er at renteudgifter (og bidrag) jo kun giver ca. 33% i skattefordel, de 2/3 skal du betale selv.

Og Flex-renten er jo lavere end en fastlåst obl.rente.
Er du utryg ved flex-renten, må I jo enten låse den nogle år (f.eks. F5), vælge et FlexGaranti eller vælge et fastforrentet obl. lån.
Alle disse muligheder koster dog ekstra (en forsikringspræmie), og hvad man skal vælge må komme an på dit individuelle skøn.
Flexlånet kan altid omlægges, dog skal altid indfri de obligationer, der ligger bag (disse har dog altid kurs 100 ved refinansuiering). Hvis du tror på stigende rente, og lang boligtid i jeres nye hus, så vælg et 5% obl.lån, da ydelsen her er lavest over hele lånets løbetid. 7% obligation er for dyr i ydelse, mens 6% måske kan indfries fordelagtigt om 5-6 år, ved faldende rente, og sikrer jer ved stigende rente, da ydelsen jo er kendt i 30 år.

Mht. til boligkredit!
Hvis I kan indsætte og hæve uden gebyr, så er det da bare at indsætte alt I ejer af opsparing på den konto, og så hæve pengene, når I har brug for dem. Renten på denne konto er jo formentlig højere end nogen opsparingskonto du kan oprette.
Alternativt, kan I jo investere jeres beløb i de 2% obligationer, der giver en skattefri gevinst til nytår, læs andre tråde på dette forum. Dog ikke så god en forrentning, når I har negativ kapital-indkomst, så er en højrentekonto, nok mere attraktiv