#124874
Anonym

Det er fuldkommen rigtigt, men man skal dog være opmærksom på hvilke fuldmagtsforhold man underskriver ved kundeforholdets oprettelse, udvidelse eller ændring.

Eksempelvis flyder oplysningerne relativt frit rundt i Danske Bankkoncernen, dvs. mellem Danske Bank, Realkredit Danmark, Home, Sampobank etc.

Endvidere giver man ved oprettelse af kundeforhold i banker via standarddokumenterne tilladelse til at de må udveksle data med samarbejdspartnere.

Jeg konstaterede på et tidspunkt, via. cpr.dk at en række firmaer jeg ikke var kunde i eller ikke længere var kunde i trækker oplysninger på mig. Herunder kunne jeg se Experian (altså RKI) faktisk trak adresseoplysninger.

Jeg skrev derfor et brev til Experian og meddelte, at enhver fuldmagt, tilladelse eller lignende til at udveksle oplysninger mellem Experian og 3 part med øjeblikkelig virkning var tilbagekaldt.
Det resulterede herefter i, at den virkelige “bagmand”, Jyske Bank, henvendte sig nogle dage senere, og meddelte, at de samarbejde med Experian, som trækker adresseoplysninger på alle jyske bank kunder. En fastholdelse af tilbagekaldelsen af fuldmagten, ville betyde afbrydelse af kundeforholdet i Jyske Bank.

Tja, det er bare et eksempel på hvad der kan ligge i de omfattende standarddokumenter.