#124714
Anonym

Næste punkt, afdrag på din gæld.

Først skal du have overblik over din gæld. Lav en komplet liste. Banker, hurtiglån, det offentlige, herunder bøder, telefonselskaber, forsikringsselskaber samt venner og familie.

Så prioriterer du, hvad som er vigtigt at få betalt. Nej, det vigtigste er IKKE at komme ud af RKI. Det eneste du får ud af at betale helt vildt til dem som har registreret dig er, at alle de ANDRE du skylder penge OGSÅ bliver sure… Og glem ALT om at låne penge til at samle din gæld. GLE-HE-HEM det! Det er ikke løsningen.

Her er et forslag til prioritering:

Gæld til forsikringsselskaber, telefonselskaber og lignende har lav prioritet. Ring til dem, og sig, at du har svært ved af afdrage på din gæld nu, og at du gerne vil have henstand med din gæld.

Gæld til venner og familie. Sig det som det er, du har store økonomiske problemer, og har meget svært ved at betale, kan de vente med at få pengene tilbage? Dem som kan vente lover du at betale tilbage så snart du kan, men vær ærlig, og sig, at der måske kan gå ret langt tid.

Det offentlige, herunder bøder. De kan være svære at danse med. Hvis du skal have henstand, skal du udfylde diverse skemaer. Men det er umagen værd. Du kan faktisk altid få henstand, altså vente med at betale, hvis du har dårlig økonomi. Men hvis du INGENTING gør, så tager de bare pengene selv direkte i din løn. Så undlad ikke at ringe til den!

Banker og hurtiglån. Hvis du har nogle lån, som du har styr på og afdrager til tiden, så skal du blive ved med det. Hvis der er en af dem, som du betaler meget til hver måned, f.eks 800, så ring evt. til dem, og bed om af få lavere månedligt afdrag på f.eks 400. Men pas lige på at de ikke tager et kæmpe gebyr for det! Og PS: De penge du får til overs skal ikke bruges til tant og fjas, men til afdrag på andet, dyrere gæld.

De lån som du ikke afdrager på, dem ringer du til, og siger, at du har økonomiske problemer. Og så beder du om at enten få henstand med rentestop i en periode, ellers en afdragsordning med så lavt et beløb som muligt. Det er meget bedre at betale 150 kr hver måned, end at lave en aftale om at betale 500, som du så alligevel ikke kan overholde mere end to måneder…

Og her er pointen igen. Hvis en kreditor accepterer, at du ikke behøver afdrage i f.eks. et halvt år, så skal de penge du “sparer” bruges til at betale de kreditorer som IKKE vil give henstand! De skal ikke bruges til fis og ballade!