#124608
Anonym

Så kom jeg tilbage fra sommerferie…

Tak for dit svar Kenneth2100.

Jeg har også selv tænkt på det med højrentekontoen, men jeg blev i tvivl om hvor god idé det er, da topskatten jo vil spise en pæn del af renteindtægterne.

Umiddelbart vil jeg forvente, at renteudgifterne på mit 5% kreditlån (afdragsfrit garantilån med loft på 5%) er større end indtægterne på en højrentekonto på 6% efter skat. Det var bl.a. derfor jeg overvejede at indfrie gælden på ca. 230.000 og derefter finde på en passende investering for de sidste 270.000.

Men mine forventninger er måske ikke korrekte?

Du forslår også at opkonvertere mit 4% kreditlån for derved at skære en god del af restgælden. Jeg må indrømme at jeg har svært ved at se pointen her, da jeg netop ikke forventer rentefald på kort sigt. Det nye lån vil jo være dyrere end det gamle, så hvor er gevinsten?

Hvis jeg alligevel vælger at opkonvertere mit 4% kreditlån, vil der så være en idé i at bruge mine ekstra penge, således at det nye kreditlån bliver endnu mindre?
Hvis jeg skærer 10% af mit lån ved at opkonvertere og samtidig indskyder ca 250k (eller alle 500k), så vil mit nye lån jo være dejligt lille i forhold til i dag.

Og nu hvor tankeeksperimentet er i gang, så her jeg endnu en idé, som jeg ikke helt kan overskue brugbarheden af. Hvis jeg vælger at konvertere og samtidig indskyder mine ekstra penge, så mit nye lån kan blive endnu mindre, vil der så være en idé i at optage et 20 års obligationslån i stedet for et 30 års obligationslån?

Mvh.
Ole