#124562
Anonym

Du er jo stadig bedre stillet med et flekslån til 5,5% end med et fastforrentet 6%-lån, som der jo ingen udsigt er til at konvertere ned.

Det er først i det øjeblik flexrenten kommer over 6% du kan begynde at spekulere på om du mon har gjort en dårlig forretning.

Min forventning er, at flexrenten vil ligge vandret de næste 12 måneder, hvorefter inflationen vil være aftaget så tilpas meget, at ECB kan sænke renten, og dermed påvirke de korte renter (læs: flexrenten).

Der er meget ringe sandsynlighed for at flexrenten kommer over 6% med nærværende globale afmatning. Ekstremt ringe sandsynlighed endda.

Ind til videre må vi konstatere, at du har sparet 0,5% om året ved at vælge flekslånet frem for 6%-lånet som alternativ.

Hvis du havde regnet med at flexrenten lynhurtigt ville komme ned under den gode gamle rente på 4%, har du derimod helt klart forregnet dig. Men i så fald er du ikke den eneste. Ikke mange havde forudset, at prisstigningerne fra råvarer kunne trække inflationen op på det nuværende høje niveau.